Адвокат призна: Шуми не може да ходи

Вторник, 20 Септември, 2016

След дълго информационно затъмнение около състоянието на пострадалия тежко Михаел Шумахер на съдебно дело в Германия стана ясно, че новините около възстановяването му не са приятни. Стана ясно, че той не може да се движи и не е ясно дали въобще някога ще се вдигне от леглото.

Семейният адвокат Феликс Дам обяви, че Шумахер по никакъв начин не е осъществил чудодейно възстановяване, както се твърди в статията на жълтото списание "Бунте". Единствено физиотерапевтите, които се грижат за него, успявали да го вдигнат. Мениджърът на Шумахер Сабине Кем обяви репортажа като "безотговорен" и "подхранващ фалшиви надежди".

Михаел пострада жестоко през декември 2013 година по време на ски ваканция в Алпите. Тогава той падна и удари главата си в камък, скрит по снега, което доведе до изключително сериозни черепно-мозъчни травми. За да осъществят животоспасяващите операции, лекарите поставиха Шумахер в състояние на предизвикана кома, а по-късно семейството му го прибра в дома до Женевското езеро, като наложи пълно информационно затъмнение.

Източник: Novsport.com