Арсенал гони седми пореден успех срещу Лудогорец

Вторник, 18 Октомври, 2016

Арсенал приема Лудогорец в сряда на "Емирейтс" в двубой от група А на Шампионската лига. Избраниците на Арсен Венгер ще гонят седми поре­ден успех във Всички турнири. „Топчиите” регистрираха по­добно постижение преди 18 месеца, през април 2015, кога­то наредиха 8 победи поред.

Клубът от Себерен Лондон навлиза в този мач в чудесна форма, като успя да надвие Ба­зел в Шампионската лига с 2:0, Нотингам в Купата на лигата с 4:0, а в първенството записа успехи над Хъл Сити с 4:1, Челси с 3:0, Бърнли с 1:0 и Суонзи с 3:2. Най-продуктивни в перио­да от 17 септември до днес са Тио Уолкът, който се отчете с 6 гола и 1 асистенция, и Алексис Санчес, който има на смет­ката си 3 попадения и 4 пъти асистира на съотборниците си.

За последно топчиите има­ха такава серия през април 2015, когато успяха да наре­дят дори 8 поредни победи. И в двата случая добрата рабо­та в защита бе с основно зна­чение за страхотното пости­жение (допуснати 3 гола). Раз­ликата е единствено в отбелязаните попадения, които са с 4 повече сега в сравнение с периода март - април 2015 за първите 6 срещи от серията. С огромна роля за поредицата победи преди 18 месеца бе футболист, който ще пропус­не предстоящата среща в Лондон - Аарън Рамзи. Той бе с 3 гола и 3 асистенции. 100-процентовата серия тогава бе спряна от Рединг, който успя да завърщи наравно с артиле­ристите в двубой от ФА къп, но загуби в продълженията с 1:2 в полуфинал на "Уембли". Любопитното е, че ако Арсе­нал спечели срещу Лудогорец и Мидълзбро, клубът отново се изправя срещу кралските пода­ници за Купата на лигата, при това отново се пада 9-и мач.

За топчиите това е 19-о по­редно участие в най-комерси­алния клубен футболен турнир, като в последните 6 сезона не­изменно отпадат на осмина­финал. Лондончани се срещат неизбежно с балкански отбори в последните 10 години, като в 7 от случаите мачовете бяха в груповата фаза. Единственият тим, който си тръгна с победа от тук, е Олимпиакос, печелей­ки с 3:2 през септември мина­лата година.


Източник: Novsport.com