Барса печели повече без Меси в Шампионска лига

Сряда, 28 Септември, 2016

В лагера на Барсе­лона нямат причина да се притесняват от отсъствието на гол­ямата звезда на тима Лионел Меси, който ще пропусне следва­щите три седмици заради контузия в слабините.

„Разпола­гам с различни фут­болисти и това ми да­ва много опции", зая­ви треньорът на Бар­селона Луис Енрике преди днешното гос­туване на Борсуия М. „В зависимост от съ­перника, срещу кой­то се изправяме, и играчите, които са на разположение, ще избера тези, които смятам, че са пра­вилни за ситуацията. Да загубим Меси оз­начава и загуба за футбола. С него ние сме по-силни, но смятам, че в състава ни има изключително качество", добави още Енрике.

Сайтът за статистика Opta също подкрепя теза­та, че отсъствието на Меси няма да се от­рази на представяне­то на Барселона. От­както аржентинската суперзвезда е част от първия отбор, Барса има 132 мача в Шампионската лига. От тях, той е играл в 98, като процентът на победите е 61.2%. Когато Меси отсъс­тва, каталунците имат 64.7% победи в 34-те двубоя без не­го.

Разлика обаче има в головата ефе­ктивност на тима. Без него каталунците са вкарали 61 гола в 34 мача или средно по 1.8 на мач. С Меси попаденията са 215 в 98 срещи или средно по 2.2 на мач, което означава, че все пак влиянието на аржентинеца върху отбора продължава да е огромно.


Източник: Novsport.com