Барса ще обжалва червения картон на Суарес, Луис Енрике песимист

Сряда, 8 Февруари, 2017

Каталунците с много мъка стигнаха до финала, където ще срещнат Селта или Алавес, но Суарес и Серхи Роберто получиха червени картони, които ги вадят от сметките в сблъсъка за трофея. Финалът е на 27 май.

Луис Суарес получи втори жълт картон за удар с лакът в лицето на Коке в заключителните секунди при битка за висока топка. Това беше негов първи червен картон от 2010 година насам.
„Съгласен съм да обжалваме, но ако погледнете в миналото и ще видите дали тези обжалвания са ни донесли нещо добро”, каза Луис Енрике след мача. „Финалът е чак през май, имаме дълго време да мислим за това (кой да замени Суарес в атака”.

„Ядосва ме, че мои играчи пропускат финали, но в крайна сметка това се случва във футбола. Реферът смяташе, че и Суарес, и Роберто заслужаваха по два жълти картона. Аз тъкмо исках да сменя Роберто заради картона, който имаше. Той направи три влизания и му дадоха два картона. Усещахме, че може да получи втори жълт картон, но не реагирахме достатъчно бързо”, призна Луис Енрике.

Той призна, че Барселона не е заслужавал равенството 1:1 на реванша, но счита достигането до финала за заслужено.

„За 90-те минути не заслужавахме този резултат, но заслужаваме да играем във финала на Копа дел Рей заради усилията, които положихме в турнира”.


Източник: Novsport.com