Бонус от 20 000 лв. в маратона на София

Понеделник, 3 Октомври, 2016

В неделя предстои 33-тото издание на Маратон София – едно от най-мащабите и вълнуващи спортни събития в страната, отново част от инициатива „София2018 - Eвропейска столица на спорта“. Тази година състезанието е валидно за Балканско първенство, като ще определи и държавните шампиони. 

 

Интригата се подсилва и от въпроса: „Ще бъде ли спечелен супер бонусът от 20 000 лв.?“, а заявките са за няколко хиляди участници от 51 държави. Рекорден ще бъде и броят на стартиращите в класическия маратон(над 500) по трасе, лицензирано от ИААФ с категория А до 2020 г.

 

По този повод София2018 организира пресконференция - утре, вторник, 4 октомври, от 12 ч. в Пресклуб България на националния стадион „Васил Левски“.

 

На срещата с медиите ще присъстват: Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Белчо Горанов – ген. секретар на БОК, Добромир Карамаринов – председател на БФЛА, Анатоли Илиев – орг. секретар на София2018, и др.Източник: Novsport.com