Доден спечели титлата в Квебек

Понеделник, 19 Септември, 2016

Французойката Осеан Доден спечели трофея на турнира по тенис в Квебек (Канада) с награден фонд 250 хиляди долара. 19-годишната Доден се наложи на финала над Лорън Дейвис (САЩ) с 6:4, 6:3 и заслужи първа титла в кариерата си.

 

"Беше много, много труден мач. Тя игра добре и гонеше всяка топка. Опитвах се да подобрявам играта си с всяка точка, да бъда концентрирана на сервис. Това ми помогна", коментира французойката, която до турнира в Квебек нямаше нито една победа в основната схема на състезания на WТА, макар че през миналия сезон на два пъти спечели мачове от "Големия шлем" в Австралия в САЩ.

 

Доден пласира 31 печеливши удара в срещата и след успеха за първи път влезе в Топ 100 на женския тенис, като прогресира до рекордното в кариерата си 93-о място в световната ранглиста.

 

"Имах преднина от сет, 3:0 гейма и 40:0, когато тя започна да стопява пасива си. Помислих си: "О, Господи, тя ме настига". Бях нервна, но си казах, че не мога да си позволя да играя трети сет и трябва абсолютно задължително да затворя мача в два. Събрах се и успях. Много съм щастлива", каза Доден.
 

Източник: Novsport.com