Фърги искал да продаде Кристиано на Барселона

Петък, 14 Октомври, 2016

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е пробвал да продаде Кристиано Роналдо на Барселона, само и само португалецът да не премине в Реал Мадрид, става ясно от новата биографична книга "Кристиано Роналдо: Биографията". 

Според изданието през лятото на 2008 година Фъргюсън е бил бесен от поведението на тогавашния президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон, като "червените дяволи" дори са изпратили писмо до колегите си от "Сантяго Бернабеу", в което са искали да се престане със спекулациите, че Роналдо ще премине в Реал. За да предотврати подобен сценарий, Фъргюсън е бил готов да продаде Роналдо на всеки друг отбор, стига той да не е Реал Мадрид, като шотландецът е имал разговори с ръководството на Барселона. 

"Каталунците" обаче не са проявили интерес към възможността да закупят Роналдо, което е накарало Фъргюсън да смени тактиката. "Кристиано вече беше решил за себе си къде иска да играе. Фъргюсън знаеше, че няма как да го спре, затова му предложи "джентълменско споразумение" - Роналдо да остане на "Олд Трафорд" още една година и ако се представя на ниво и за него дойде рекордна оферта, от клуба да не му правят никакви спънки за трансфера", пише в книгата. В крайна сметка се случи точно това и през лятото на 2009 година Роналдо премина в Реал Мадрид срещу рекордната тогава сума от 80 милиона лири.


Източник: Novsport.com