Фюри: Мога да победя Джошуа и с една ръка

Вторник, 2 Май, 2017

Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри заяви, че е напълно готов да се изправи срещу настоящия първенец в тежка категория Антъни Джошуа.

През уикенда 27-годишният Джошуа защити титлите си от Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA), побеждавайки легендарния Владимир Кличко.

Двамата сътвориха истинско зрелище пред 90 000 зрители на стадион „Уембли” в Лондон, като младия британец успя да спечели с технически нокаут в 11-ия рунд.

„Това бе един страхотен мач, много вълнуващ. През цялото време виках за Антъни да го разбие. Чудя се обаче какво щяха да казват хората, ако Кличко го бе нокаутирал в шестия рунд”, заяви в типичния си стил Фюри пред Скай Спортс.

„Джошуа показа много в този сблъсък. Показа, че дори и да бъде повален, може да се върне. Именно това е поведение на шампион. Антъни демонстрира, че може да се съвземе дори и след много тежки удари”, допълни още Фюри.

Въпреки, че родната звезда Кубрат Пулев е основен претендент за титлата на Джошуа от Международната боксова федерация (IBF), според Фюри именно той трябва да е следващият съперник на световния шампион, който пък вече изрази готовност да даде реванш на Кличко.

"Сега остава да се изиграе само един мач, най-големият двубой в света в тежка категория - между мен и Ей Джей. Това е единственият мач, който светът иска да види. Аз продължавам да съм номер 1 и всеки го знае. Сигурен съм, че мога да победя Джошуа дори и ако едната ми ръка е вързана зад гърба”, допълни той.


Източник: Novsport.com