Италия, Полша и Португалия с желание да приемат Файнъл 4

Петък, 7 Септември, 2018

Италия, Полша и Португалия са трите страни, които са зая­вили желанието си да бъдат до­макини на финалната четворка на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. От централата обявиха, че и трите страни от Лига А на турнира са изпратили кандидатурите си да приемат мачовете за определяне на крайния победител, които трябва да се състоят от 5 до 9 юни догодина.

Домакинът на Файнъл 4 ще стане ясен през декември. И трите страни, които желаят да поемат организацията, са в група 3 на елитната дивизия, като най-вероятно ще се избере за домакин победителят из­между тях, за да има по-голям зрителски интерес.

Изискванията на УЕФА за фи­налния турнир е страната до­макин да предостави минимум два стадиона с капацитет 30 хиляди зрители или повече. Иде­алния вариант е да са в един и същи град или в близки градове, за да няма големи разстояния, които трябва да преодоляват отбори и фенове (максимум 150 километра).

Както е известно, победите­лите във всяка от четирите групи на Елитната дивизия се класират за финалната четвор­ка, пише "Тема Спорт".


Източник: Novsport.com