Кличко отказва да се бие с Джошуа, ако не са заложени поне два пояса

Сряда, 19 Октомври, 2016

Владимир Кличко няма желание да се бие с Антъни Джошуа само за пояса на Международната боксова федерация. Мениджърът на британеца Еди Хърн обяви супермача за почти договорен, но се оказа, че украинската легенда не е на същото мнение. Кличко е поставил условие в мача да бъде разигран и поне единият от поясите, които Фюри му отне преди близо година.

Става дума за титлата на Световната боксова асоциация. Фюри се отказа доброволно и от пояса на Световната боксова асоциация. От асоциацията обаче не били склонни да вземат толкова бързо решение. Още повече че очевидно стандартната процедура трябва да бъде нарушена. Номер 1 в ранглистата на WBA е 37-годишният кубинец Луис Ортиз, а Кличко е под номер 2.

“Преди повече от седмица заедно с екипа на Владимир изпратихме официално запитване дали в мача може да участва и Световната боксова асоциация. Все още няма отговор, което означава, че всичко е в техните ръце”, поясни Хърн.

По предварителни разчети олимпийските шампиони Кличко и Джошуа трябва да си поделят малко над 33 милиона евро. Сумата може да нарасне още след постъпленията от телевизионните права. Очаква се билетите за планирания на 10 декември мач в “Манчестър Арена” да свършат за няколко дни. Капацитетът на съоръжението е 21 хиляди места.

Скоро трябва да стане ясно и дали най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще осъществи мечтата си за мач в България. В края на ноември или началото на декември Кобрата трябва да направи една доброволна защита на титлата на Европейския боксов съюз.


Източник: Novsport.com