Леброн Джеймс дари 2,5 млн. долара за изложба в памет на Мохамед Али

Събота, 19 Ноември, 2016

ЛеБрон Джеймс е дарил 2,5 милиона долара, за да подкрепи изложба на вещи на Мохамед Али в новия Музей на Института Смитсониън, посветен на Афро-американската история във Вашингтон. Новината беше съобщена както от баскетболиста, така и от управата на музея.

Лидерът  на Кливланд Кавалиърс обяви, че от много дълго време е голям почитател на Али, една от най-обичаните спортни легенди в историята изобщо, който почина на 3 юни след дълга борба със Синдрома на Паркинсон.

"Всеки професионален спортист, независимо от расата и пола му, има огромен дълг на благодарност към Мохамед Али. Неговото наследство заслужава да бъде изучавано и почитано от всяко следващо поколение, каза ЛеБрон в изявлението си до медиите.

"Изложбата "Мохамед Али: сила за промяна" ще показва късния етап от живота на боксьора, доста от неговите вещи, които са били традиционни или пък не чак толкова, включително задължителния халат, носен в знаменития салон Дънди Джим на Пета улица в Маями.

Изложбата ще пътува из страната, за да показва неговия дух, политическата му ангажираност и активност. Кураторът на музея Деймиън Томас изказа благодарността си към Джеймс, а също така отбеляза, че този жест още веднъж красноречиво показва влиянието на Мохамед Али върху днешното поколение спортисти.Източник: Novsport.com