Отваря се нов златен шанс пред Кобрата

Сряда, 19 Октомври, 2016

Кубрат Пулев може да се боксира за някоя от световни­те титли по-рано от очаква­ното. Европейският шампион при професионалистите е сред вариантите да срещне Антъни Джошуа, или пък да вземе реванш от Владимир Кличко. До този развой може да се стигне, ако сблъсъкът между британеца и украинеца, предвиден за 10 декември в Манчестър, пропадне.

Спряганият за сигурен бой между олимпийския шампион от Лондон 2012 и Стоманения чук е пред провал, а причина­та за това е липсата на съобщение от WBA. Кличко настоя­ва срещата му с Джошуа да бъ­де за два от овакантените по­яси на Тайсън фюри. Oт IBO са съгласни за подобен развой, но от световната асоциация все още не са дали положителен отговор. Ако това не се случи до края на тази седмица, то предвиденият мач за 30 милио­на паунда ще пропадне.

Така на преден план отново излиза Кобрата. Пулев е втори претендент за пояса на IBF, който се държи от Джо­шуа. Двамата вече водеха преговори за бой през ноемв­ри, но според мениджъра на британеца Еди Хърн, те са се провалили, тъй като от Зауерланд са искали над 1,5 мили­она лева.

Кубрат също така е спряган и за възможност да вземе ре­ванш от Кличко за загубата си на 14 ноември 2014-а. Евентуален подобен сблъсък ще бъде за овакантения пояс на IBO, дока­то съдбата на WBA остава към момента неясна. Със сигур­ност третата отнета све­товна титла от Фюри - тази на WBO, отива в друга посока. За нея вече преговарят Джоузеф Паркър и Анди Руис, които се очаква да се договорят за среща или в края на годината, или в началото на 2017-а. Пе­тият пояс, този на WBC, се държи от Дионтей Уайлдър, който се възстановява от кон­тузия.


Източник: Novsport.com