Пажин: След Петрович вече няма шансове за титла

Четвъртък, 3 Ноември, 2016

Бившият защитник на Левски Предраг Пажин коментира пред вестник "Тема спорт" ситуацията в Левски. Сърбинът сподели, че оставката на Люпко Петрович е повлияла психологически на тима и това е довело до спада в играта. Той заяви, че Левски ще излезе с по-различна нагласа в предстоящия сблъсък с Черно море, отколкото в двубоя за купата седмица по-рано. 

Предраг, в началото на сезона Левски бе с най-стабилната защита, но в последните мачове инкасира доста попадения. На какво го отдаваш това?

- Различни фактори повлияват за представянето на отбора. Има и психологически проблем след случките, които съпътстваха оставката на Люпко Петрович. Нормално е футболистите да играят по друг начин сега, като са били по съвсем друг преди напускането на треньора.

Елин Топузаков е временно старши треньор. Ще се справи ли с предизвикателството?

- Щом ръководството е преценило така, значи е сметнало за добре. Не искам да коментирам темата. Имам си мнение, но не е сега моментът да коментирам. А и всяко ново назначение, независимо дали е спорно или не, не е необходимо да бъде поставяно в крайности, независимо дали са положителни или отрицателни. Всеки треньор заслужава доверие и шанс.

Предстои нов сблъсък срещу Черно море. Левски отпадна от този съперник турнира за Купата на България. Какви са очакванията ти?

- Всички знаем, че в мачовете за купата се подхожда по различен начин. Левски в предстоящия двубой ще излезе с друга нагласа и ще подходи сериозно. Очаквам победа за сините. Не че за купата не са излезли сериозно, може би не са оценили достатъчно спецификата на турнирния мач.

Люпко Петрович залагаше на по-дефанзивна тактика и побеждаваше. Очакваш ли да се търси промяна в схемата на игра?

- И с тази тактическа постройка да се продължи, всеки нов треньор има собствен стил, който да добави и нещо от себе си. Настройката и разборите при всеки един наставник са различни. Люпко Петрович бе със сериозен опит, сегашните треньори са млади. Нормално е всеки нов наставник да търси промяна, да се види неговият почерк.

Клубът афишира шампионски амбиции, което е задължително за Левски. Има ли шанс титлата да бъде спечелена?

- Ако Люпко беше останал, имаше шансове, но според мен вече такива няма.Източник: Novsport.com