Пълен провал за Каранга в Китай

Четвъртък, 6 Септември, 2018

Преди около два месеца един от любимците на армейските фенове Фернандо Каранга бе продаден на китайския Хенан Дзиние за сумата от 3,4 милиона евро общо с бонусите.

Трансферът сам по себе си бе добър и за двете страни, като в първата си среща за новия отбор той претърпя поражение от Гуан с 1:2, но въпреки това Каранга изигра едва 18 минути в нея и трудно имаше с какво да допринесе за своя тим.

Още в следващия мач обаче таранът започна от първата минута и реализира две попадения за 2:2 срещу един от грандовете в Китай – Шанхай Шенхуа.

Е, така погледнато кариера на бразилеца тръгна по възможно най-добрия начин в новия му отбор – 2 гола в две срещи, но след това дните на тарана в Китай станаха доста тежки.

За какво става въпрос?

Третата среща на Каранга в Китай бе истински кошмар. Нападателят не само че не успя да помогне на своя тим да спечели поне точка срещу Жиангсу Сунин при загубата с 0:1, а и бе изгонен в продължението на срещата заради… „остри реплики“ към съдията.

Оттам нататък китайците, които са всеизвестни със своята дисциплина, сякаш решиха, че Каранга повече не заслужава да играе за техния отбор. От въпросния период Хенан изигра шест срещи, в които бившият футболист на ЦСКА не бе дори на пейката за своя тим. Освен това в 4 от тези 6 мача неговият тим загуби, като другите два мача бяха победа, както и едно равенство в последната среща срещу Чангчун Ятай (1:1).

Все пак причините, поради които Каранга не играе за новия си тим, са загадка, като единствено ни остава да разберем дали той ще бъде „размразен“ от Хенан или пък бързо ще потърси друго предизвикателство.


Източник: Novsport.com