Пулев прибира по 555 евро за секунда на ринга

Понеделник, 5 Декември, 2016

Кубрат Пулев ще получи по 555 евро за всяка секунда, прекарана на ринга в „Арена Армеец“. Общата стойност на хонорара на българина е около 300 000 евро, като твърдата сума е 120 000 евро, а към нея ще бъдат добавени 25% от приходите от билети, пише "Труд". Останалите отиват у организаторите от „Зауерланд“. Пулев изпълни предсрочно задачата си и си свърши работата за 540 секунди, колкото продължиха трите рунда. Самюел Питър получава 140 000 евро от наградния фонд на мача.
 
Кобрата сам взел решението да смени обичайния си „туш“ при излизането на ринга – парчето Thunderstruck на AC/DC – със „Сто каба гайди“. Вместо халат боксьорът бе наметнал традиционен ямурлук, а организаторът Кале Зауерланд призна, че е бил доста скептичен към настояването на боксьора.
 
„Излизането на Кубрат беше много специално, той си го избра сам – заяви германецът. – Малко му се ядосах днес следобед, защото не мислех, че това е зрелищно, но той сам така искаше – и да покаже, че е горд българин. И публиката видя това. Той наистина се гордее, че е българин, и сам доказа това.“
 
След победата Кобрата посрещна на ринга приятелката си Андреа, която за пръв път изгледа на живо негов мач.


Източник: Novsport.com