"Шпигел": Кристиано Роналдо платил $375 000, за да затвори устата на жена, която изнасилил

Неделя, 16 Април, 2017

Португалецът Кристиано Роналдо е платил 375 000 долара компенсация, за да затвори устата на млада жена, която изнасилил в Лас Вегас през 2009 г., твърди германското издание "Шпигел". Авторите на разкритието уточняват, че са получили документи от Football Leaks, от които става ясно, че жената е получила сумата, за да не разгласява случая.

От приложените документи става ясно, че двете страни са сключили извънсъдебно споразумение на 12 януари 2010 година пред медиатор в Невада. Твърди се, че адвокатът на футболиста - Карлос Осорио де Кастро, е подписал договора от името на Кристиано. В документ, който се състои от три страници, нападателят се споменава като "господин Д", а жертвата – като "госпожица К".

От "Шпигел" потърсили Роналдо за коментар, но от негово име отговорил адвокатът му в Мюнхен – Йоханес Крайле. "Предвид въпросите, които задавате, обвиненията трябва да бъдат отхвърлени, тъй като са неверни", заявил Крайле.

Също така адвокатът обявил, че неговият клиент ще предприеме правни действия срещу всички, които опитват да накърнят имиджа му с фалшиви твърдения.

Португалският вестник "Жорнал де Нотисиас" пък има своя версия. Според изданието не става въпрос за изнасилване, а за афера, и жената е получила пари, за да не разгласява за интимните отношение между нея и футболиста. Медията обаче не уточнява откъде има тази информация.


Източник: Novsport.com