Световен шампион с Франция не признава легендарния статут на Тоти

Четвъртък, 1 Юни, 2017

Бившият нападател на Франция Кристоф Дюгари не признава легендарния статут на Франческо Тоти и не смята, че е толкова велик, колкото го изкарват в последните дни след отказването му.

“Не бих сложил Тоти сред легендите. Ако той беше толкова силен футболист, то тогава Рома нямаше да е завоювал само една титла с него. Една легенда печели много повече трофеи”, коментира Дюгари пред RMC.

Дюгари има във визитката си световна и европейска титла с “петлите”. Принца на Рим също е печелил Мондиал - през 2006 г., но това отново не променя вижданията на бившия национал на Франция: “Да, Франческо има световна титла на своята сметка, но тогава той не помогна толкова за нея, защото не игра достатъчно.”

“Разбира се, говорим за един велик футболист на клубно ниво, продължи Дюгари. - Цялата негова история е романтична, но макар да е реализирал много голове, не бих го наредил редом до легендите. Тоти така и не направи нещо повече през кариерата си, защото или не искаше да напуска Рома, или просто защото така и не получи интересна оферта.”


Източник: Novsport.com