Венгер: Лудогорец може и да няма блясъка на Реал Мадрид, но е силен отбор

Сряда, 19 Октомври, 2016

„Прекалено дълго съм в тази игра и знам, че няма лесни мачове в Шампионската лига.”

Това каза Арсен Венгер по повод предстоящото на Арсенал домакинство срещу Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима излизат един срещу друг в сряда вечер на стадион „Емирейтс”, а френският специалист неотдавна отпразнува 20-ата си годишнина начело на „топчиите”.

„Имаме възможност да продължим доброто си представяне у дома и искаме да направим точно това”, посочи Венгер пред Би Ти Ви. 

„Гледах Лудогорец срещу ПСЖ, труден съперник са. Може би нямат блясъка на Реал Мадрид в Европа, но разполагат със силен и опасен отбор, а това е опасно за нас.”

Кои са силните качества на Лудогорец?

„Организацията в дефанзивен план и контраатаките, които правят.”

Когато по-малки отбори гостуват на Арсенал в Лондон, винаги се опитват да надскочат възможностите си. Това притеснява ли го?

„Да, разбира се. Ако бях на мястото на Лудогорец, бих направил именно това. Ние трябва да бъдем сериозни, подготвени психически и да покажем същото желание и глад за победа, които показваме във всеки мач дотук. Изправяме се пред различни видове мачове и ако не сме достатъчно подготвени за всеки тях, сами бихме се поставили в беда.”

Възможно ли е подценяване?

„Винаги има такава опасност. Знаете, че играчите със сигурност подсъзнателно си казват: „Ние сме Арсенал. Ние ще спечелим мача”. Моята работа обаче е да бъда сигурен, че това няма да се случи. И ако не успея да го направя, значи не съм се справил достатъчно добре. Знам, че Лудогорец е отбор с опасни контраатаки и същевременно отлично организиран. Трудно им се вкарват голове. Трябва да подготвя отбора си много добре.”

Каква е най-голямата разлика между мачовете във Висшата лига и Шампионската лига?

„Да, представяме се добре във всички турнири дотук. Може би разликата е, че техническото ниво на мачовете в Шампионската лига е много високо, защото винаги играеш срещу отбори, които доминират в своите първенства. Понякога във Висшата лига играем срещу тимове, които разчитат на това да рушат нашата игра и да се защитават добре. В Шампионската лига обаче не е така.”


Източник: Novsport.com