Зидан: Компютрите нямат място във футбола

Понеделник, 19 Декември, 2016

Новата видеосистема на ФИФА, която съдиите използваха на Световното клубно първенство, трудно ще спечели феновете, отборите и треньорите, смятат наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан и полузащитникът Лука Модрич.

Именно на техни два мача беше използвана видеотехнологията. В двубоя с Америка второто попадение на Кристиано Роналдо попадна именно в такъв водовъртеж от решения, след като парагвайският съдия Енрике Касерес първо го отмени заради засада, но след това го одобри заради видеоповторението.

"Това е една нова система и да си призная, не я харесвам особено. Моето впечатление е, че не е добра и няма място във футбола", категоричен е Лука Модрич.

Ден по-рано системата беше използвана за първи път и при отсъдена дузпа. Това стана в срещата на японския Кашима Антлърс, отстранил колумбийския Атлетико Насионал. Треньорът на тима от Богота Рейналдо Руеда, бивш национален селекционер на страната, обяви отборът му за жертва на иновациите.

Лигите в 12 страни вече заявиха, че са готови на двегодишен експеримент с ВАРс-системата.

"Ако питате моето лично мнение, не смятам, че компютрите имат толкова важно място в нашия спорт. Аз нямам обаче правото да решавам. Ако ни го наложат, ще трябва да се съобразяваме, заяви Зинедин Зидан.


Източник: Novsport.com